World Druidry Survey (NED)

ENG
DEU
FRA
ESP
NED
POR

Welkom bij de
World Druidry Survey
een wereldwijde enquête over Druïdisme !

Over het project

De World Druidry Survey onderzoekt hoe het Druïdisme als een pad van natuurspiritualiteit wereldwijd evolueert. Niet alleen in de landen waar de oorspronkelijke druïden vandaan kwamen, maar ook elders, nu het zich ook verspreidt en wortel schiet in andere landen en culturen van de wereld…

Terwijl wij, de praktiserende Druïden van de wereld, onze eigen persoonlijke varianten van het Druïdisme verder ontwikkelen, en daarbij mogelijk uit elkaar beginnen te groeien, is de vraag wat ons blijft verbinden. Wat vormt, als zoiets bestaat, de spirituele, gemeenschappelijke kern die alle takken van het hedendaagse Druïdisme verbindt?

Over de onderzoeker

Ik doe dit onderzoek als onafhankelijk wetenschapper en onderwijzer. Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in het gebruik van gemengde onderzoeksmethoden om meer inzicht te verkrijgen in de manieren waarop mensen leren, groeien en veranderen onder invloed van veranderende onderwijs- contexten en culturen. Ik ben zelf ook Druïde, en dit onderzoek wordt financieel ondersteund door OBOD’s Mt. Haemus Awards programma. Rond Beltane 2021 zullen de resultaten van dit onderzoek worden gepubliceerd als onderdeel van OBOD’s Mt. Haemus Award programma. Er zal ook een presentatie zijn op Mt. Haemus Day 2024, samen met andere nog nader te bepalen publicaties (en mogelijk ook nog op andere bijkomende locaties).