World Druidry Survey (NED)

ENG
DEU
FRA
ESP
NED
POR

Welkom bij de
World Druidry Survey
een wereldwijde enquête over Druïdisme !

Over het project

De World Druidry Survey onderzoekt hoe het Druïdisme als een pad van natuurspiritualiteit wereldwijd evolueert. Niet alleen in de landen waar de oorspronkelijke druïden vandaan kwamen, maar ook elders, nu het zich ook verspreidt en wortel schiet in andere landen en culturen van de wereld…

Terwijl wij, de praktiserende Druïden van de wereld, onze eigen persoonlijke varianten van het Druïdisme verder ontwikkelen, en daarbij mogelijk uit elkaar beginnen te groeien, is de vraag wat ons blijft verbinden. Wat vormt, als zoiets bestaat, de spirituele, gemeenschappelijke kern die alle takken van het hedendaagse Druïdisme verbindt?

Jouw ervaringen en perspectief als actieve Druilde zijn belangrijk voor dit onderzoek. Bedankt voor je bereidheid om je verhaal met ons te delen!

Over de onderzoeker

Ik doe dit onderzoek als onafhankelijk wetenschapper en onderwijzer. Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in het gebruik van gemengde onderzoeksmethoden om meer inzicht te verkrijgen in de manieren waarop mensen leren, groeien en veranderen onder invloed van veranderende onderwijs- contexten en culturen. Ik ben zelf ook Druïde, en dit onderzoek wordt financieel ondersteund door OBOD’s Mt. Haemus Awards programma. Rond Beltane 2021 zullen de resultaten van dit onderzoek worden gepubliceerd als onderdeel van OBOD’s Mt. Haemus Award programma. Er zal ook een presentatie zijn op Mt. Haemus Day 2024, samen met andere nog nader te bepalen publicaties (en mogelijk ook nog op andere bijkomende locaties).

Over de vragenlijst

Door deel te nemen aan deze enquête bevestig je dat je minimaal 18 jaar bent, dat je een praktiserend Druïde bent, en dat je uit vrije wil deelneemt aan dit onderzoek. De enquête bevat 42 vragen, waaronder 30 eenvoudige vragen die slechts een kort antwoord vereisen, en 12 meer open vragen waarvoor allicht meer denkwerk en reflectie nodig is.

De SurveyMonkey software gebruikt je e-mailadres om je antwoorden bij te houden en te verzamelen totdat je alle delen van de enquête voltooid hebt. Wanneer je klaar bent met het nakijken en eventueel aanpassen van je antwoorden, en je de definitieve versie van de ingevulde enquête hebt ingediend, worden alle identificatiegegevens verwijderd. Nadien zullen de resultaten anoniem geanalyseerd en gerapporteerd worden.

Als je de vragen offline wilt bekijken of beantwoorden, dan kan je hieronder een pdf-versie van de vragenlijst downloaden. Nadien kan je ofwel terugkeren naar SurveyMonkey en je antwoorden hier invoeren, of je ingevuld formulier rechtstreeks naar ons opsturen (zie de pdf-versie voor instructies).

Als je vragen hebt over de enquête, neem dan direct contact met mij op.

Hou er bij het beantwoorden van de vragen rekening mee dat we allemaal mooie herinneringen hebben aan dingen die we ooit konden doen, maar nu niet meer kunnen bereiken. Ook zijn er dingen die we graag zouden willen bereiken, maar nog niet hebben bereikt. Om ervoor te zorgen dat de resultaten van dit onderzoek een accuraat beeld geven van de huidige staat van het wereldwijde Druïdisme:, is het belangrijk dat je, wanneer je de vragen beantwoordt, alleen je overtuigingen en praktijken van dit moment beschrijft. Alle reacties worden anoniem geanalyseerd en gecatalogeerd, dus voel je vrij om eerlijk te antwoorden. Dit is geen test.

Moge je reis doorheen je herinneringen je zegenen met zijn rijkdom.
Moge de Awen door je stromen, terwijl je je antwoorden formuleert!

Groeten van onder de Eiken van de Californische kust,
Larisa A. White, M.S.Ed., Ph.D.


Een webkoppeling van SurveyMonkey aanvragen:

(Please double-check your spelling!)

Let op: aanvragen voor web-survey links worden binnen 24-48 uur na uw aanvraag verwerkt. Als u uw link op dat moment nog niet hebt ontvangen, controleer dan uw spammappen en stuur mij een e-mail als u de link nog steeds niet kunt vinden. Bedankt!


Download een (invulbaar) pdf-enquêteformulier.:

ENG PDF
DEU PDF
FRA PDF
ESP PDF
NED PDF
POR PDF

(Het zou fijn zijn als je deze pdf ook kan delen met andere Druïden.)